Als we allemaal thuis zijn is een novelle over kringverjaardagen, stambomen en een plek vinden met ruimte voor een hele familie.

"Afgelopen kerst was ik in Canada, bij mijn familie. Het was helemaal donker en het sneeuwde een beetje, we reden langs een rij grote huizen, van die typische Noord-Amerikaanse die waarschijnlijk met zo’n bouwpakket zijn gebouwd en waar je de muren zo van kan inslaan. Mijn familie is verspreid over de hele wereld, dus ik zie ze niet vaak en dit was de eerste keer dat ik kerst met ze vierde. Ik keek naar die huizen en ik dacht: hoe bizar, en tof ook, zou het zijn als we met zijn allen, dus met mijn hele familie, in zo’n groot huis zouden wonen?"

Als we allemaal thuis zijn is gemaakt als afstudeerwerk voor de opleiding Creative Writing aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. Ik ben tijdens het proces begeleid door Maartje Smits, en de vormgeving van mijn novelle is gedaan door Maryse Poels.
Klik hier voor meer informatie en om een exemplaar te bestellen.

Als afstudeeronderzoek voor Creative Writing maakte ik het web-essay hoe ik een schrijver moet zijn die bicultureel is maar niet alleen maar dat, waarin ik biculturele makers spreek en in interviews, brieven, enquêtes, doorklikverhalen en video onderzoek doe naar hoe je een biculturele maker kan zijn, zonder dat dat het enige is wat je makerschap zal definiëren.

In de podcast De Tussenruimte Tapes, die we als de zesde afstudeerlichting van Creative Writing maakten, vertellen we meer over ons afstudeerproces. Luister hier naar mijn aflevering.